Люпко Петрович е новият треньор на Левски. Това е изборът на ръководството на клуба от стадион "Георги Аспарухов". Договорът на легендата с Левски ще бъде за 1 година, разкриха източници на БЛИЦ СПОРТ.

Всичко е било уточнено преди часове, след като Петрович е пристигнал в София.

Екипът ни разбра и щаба, с който Люпко ще работи на "Герена". Плътно до легендата отново ще бъде бившият сръбски национал Милош Крушчич, който му асистираше и в Литекс. БЛИЦ СПОРТ разбра още, че Петрович е поканил един от любимците на Сектор "Б" - бившия защитник Предраг Пажин. Пажо обаче все още умува дали да приеме офертата и да стане част от треньорския щаб на Левски. Той за последно беше наставник на Локомотив (Мездра).

Петрович ще бъде утре на трибуните в Благоевград за мача на Левски с Пирин, а от понеделник се очаква да започне работа на "Герена".

Навършващият в неделя 69 години сърбин никога не е крил любовта си към Левски. Това ще бъде трети негов престой на "Герена", като първият път беше през 1999 година. Следва кратък период в Шанхай Шенхуа, за да се върне при "сините", като през сезон 2000/2001 печели шампионската титла и достига до третия предварителен кръг на Шампионската лига.

В последните месеци легендарният сърбин беше без работа, след като за последно води Литекс и напусна Ловеч в края на 2015 година, когато отборът беше изваден от "А" група.

Люпко бе начело на "оранжевите" в скандалния прекратен мач през декември на "Герена". Тогава ръководството на Литекс нареди на играчите да напуснат терена. След това започна дълга сага около наказанието по случая и в крайна сметка "оранжевите" бяха извадени от елита, а на Левски отнети точки заради анулираните мачове.

Преди това, в началото на декември, Литекс изхвърли Левски на 1/4-финалите за Купата на България след 3:0 след продължение. Половин час с човек по-малко ловчанлии устискаха 0:0 в редовното време, а в продълженията Люпко Петрович съсипа "сините". Съдбата обаче си каза думата и сега той ще трябва да качва Левски там, където е мястото му - на върха.

Най-големият успех в кариерата на Петрович е през сезон 1990/91, когато извежда Цървена звезда до трофея в КЕШ и печели сръбското първенство. Той е бил треньор още на Еспаньол, ПАОК, Олимпиакос, Ал-Ахли, Шанхай Шенхуа, Пекин Гуан, Войводина (Нови Сад) и др.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!