Левски записа първа победа по време на зимната подготовка, след като се наложи с 2:1 над Уйпещ. Срещата между двата тима се изигра на стадиона в Паралимни и бе изгледана от собственика Спас Русев и новия спортен директор Даниел Боримиров.

Бабатунде Адениджи реализира и двата гола за успеха на родния гранд. Точен за унгарците пък беше братът на звездата на Челси Еден Азар - Килиън.

"Сините" първи стигнаха до голова ситуация в мача. В 14-ата минута Мехди Бурабия центрира от фаул, но Адениджи И Георги Костадинов не успяха да засекат топката. Само четири минути по-късно новото попълнение на столичани Амаду Сукуна се отличи с голям пропуск. Нападателят излезе сам срещу стража на унгарците, но ударът му беше отразен.

Добрата игра на Левски даде резултата в 43-ата минута, когато Бабатунде Адениджи откри резултат. Нигериецът се измъкна от защитник на Уйпещ и шутира с левия крак. Топката мина между краката на вратаря и се оплете в мрежата - 1:0.

"Сините" стартираха силно второто полувреме и още в самото му начало появилият се от резервната скамейка Франсис Нар беше близо до гола. Ударът на ганаеца обаче не намери целта. Все пак в 51-ата минута Левски стигна до втори гол. Антонио Аниете подаде с пета към Адениджи, който демонстрира самочувствие и от близка дистанция вкара втория си гол в сблъсъка.

Седем минути по-късно Уйпещ намали резултата. Точен бе Азар , брат на звездата на Челси Еден Азар, който беше най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле на Левски и от близка дистанция реализира. 

До края на мача и двата тима имаха възможности за гол, които обаче бяха пропилени. В крайна сметка резултатът остана непроменен и Левски се поздрави с успеха.

Следващата проверка на "сините" е на 2 февруари, когато ще премерят сили с руския УФА.

ЛЕВСКИ - УЙПЕЩ 2:1
1:0 Адениджи (43), 2:0 Адениджи (51), 2:1 Азар (58)

Левски: Николай Кръстев, Давид Яблонски, Александър Александров, Димитър Пиргов, Роман Прохазка, Георги Костадинов, Джереми де Ноойер, Сашо Александров, Мехди Бурабия, Бабатунде Адениджи, Амаду Сукуна
Резерви: Димитър Шейтанов, Симон Сандберг, Сърджан Лукин, Веселин Минев, Антон Огнянов, Ивайло Найденов, Илия Юруков, Божидар Краев, Франсис Нар, Станислав Иванов, Антонио Аниете
Треньор: Елин Топузаков

Уйпещ: Балажча, Т. Наги, Виндекер, Балок, Азар, Перович, Санкович, Гере, Павкович, Зуз, Г. Наги
Треньор: Небойша Вигньевич

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Всичко за Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига