Асен Букарев и Елин Топузаков ще останат начело на Левски поне още две седмици. Това означава, че дуетът, който изведе „сините“ до победата над Берое в събота след внезапната оставка на Люпко Петрович, ще води тима срещу Черно море за Купата на България в сряда, срещу Ботев (Пловдив) в Коматево в неделя и срещу „моряците“ в Първа лига на 4 ноември, пише „Меридиан Мач“.

След това ще има пауза в първенството заради квалификациите за Мондиал 2018. През този период ръководството на Левски ще има възможност да обсъди внимателно ситуацията и да разгледа кандидатурите за треньорския пост, за да се продължи следването на дългосрочната стратегия.

Букарев и Топузаков са демонстрирали самочувствие, че могат да се справят със ситуацията и да продължат успешното представяне на „сините“. Двамата отлично познават качествата на играчите и отбора, тъй като в последните пет месеца бяха асистенти на Люпко Петрович. Те имат и подкрепата на спортния директор Станислав Ангелов.

Отдавна е известно, че голямата цел на Левски за треньорския пост е Станимир Стоилов, но той има ангажимент с Астана и възнамерява да го изпълни. Други сериозни опции са Ясен Петров, който пък има планове да се върне в Китай, и Димитър Димитров. Херо е начело на Иртиш (Павлодар), който се оказа в тежко финансово положение и в последните месеци записва предимно загуби в първенството.

Купа на България - сезон 2016/2017

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига