Новият генерален мениджър в Левски Андрей Желязков коментира обстановката в клуба. От няколко дни легендата се завърна на "Герена" и започна да помага за развитието на "сините".

"Човек едва ли може толкова бързо да се запознае с обстановката. Тя не е толкова лоша и безнадеждна, колкото се описва. Не може да сравняваме нещата сега и преди години. В живота всичко се променя за секунди. Трябва да се опитаме да подобрим това, с което разполагаме. И преди съм казвал, че в клубове като Левски не отиваш, защото си назначен, а за да служиш. Не да лазиш, а да служиш", коментира Андрей Желязков в интервю пред "Тема спорт".

"Както знаете, Станислав Ангелов е спортно-технически директор. Аз ще наблюдавам футболистите, ще предлагам момчета, но в никакъв случай не съм агент на определени играчи. Всичко ще бъде в интерес на клуба. В момента имаме не лошо ядро от футболисти. С взимането на чуждецни трябва да бъдем много внимателни. Гледам не само в Левски, но и в цяла България, има легионери, които без да ги обиждам, определено отстъпват на класата на доста от нашите момчета", каза още Жужо.

На въпрос, ще успее ли Левски да се доближи до играта и класата на Лудогорец, новият шеф коментира: "С такава надежда сме се захванали. Това е голямата ни задача."

На въпрос, касаещ бюджета на разградчани, който е по-висок от този в Левски, а това служеше за оправдание, Желязков отговори: "Да, финансите са стабилни и сигурно имат голям бюджет, но първо трябва да си дадем сметка, че не бива да се занимаваме с конкуренти, а да гледаме какво става в нашия двор. Нека не се разсейваме и оправдаваме, че еди кой си има повече пари. Видяхте на какво станахме свидетели в Англия и кой стана шампион."

"Смятам, че когато имаш колектив, добър екип и желанието да вървиш нагоре, може да се постигне нещо голямо. Не искаме пет години, за да променим Левски, а няколко месеца", завърши Андрей Желязков./БЛИЦ