Нигерийският нападател Бабатунде Адениджи се възползва максимално от шанса си да спечели титулярно място в Левски и заби и двата гола при успеха с 2:1 над Витоша. "Сините" се изправиха срещу тима от Бистрица в последен двубой преди старта на новата Първа лига.
Треньорът на Левски Люпко Петрович заложи на Адениджи на мястото на Венци Христов, който разочарова срещу Марибор, а титулярите от този двубой вероятно ще бъдат същите и за мача от първия кръг срещу Монтана в неделя.

"Сините" започнаха със състав: Йоргачевич, Сандберг, Александър Александров, Орачев, Пиргов, Аниете, Деса, Адениджи, Нар, Де Нойер, Костадинов.

Още в третата минута Левски излезе напред в резултата с гол на Бабатунде Адениджи, който овладя топката в наказателното поле след многоходова атака, обърна се и стреля точно в долния ъгъл.

В 6-ата минута отново Адениджи се разписа за 2:0. Нигерийският нападател получи пас по крилото, стражът на Витоша тръгна да излиза, след което се спря и понечи да се върне към врата си. В това време нападателят на Левски го прехвърли и реализира втория си гол.

В края на първата част гостите, които ще участват в "Б" група през новия сезон, се активизираха и стигнаха до попадение. Четин Садула напредна през централната зона на "синята" защита и намери на чиста позиция Кристиян Кочилов, който преодоля Боян Йоргачевич.

През второто полувреме в игра влязоха много резерви и в двата отбора, а от това темпото на игра спадна. Ситуациите пред двете врати не липсваха, но нов гол не падна и срещата завърши при резултат 2:1 за Левски.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка
Програмата на Първа професионална лига
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа