Георги Цонов завърши на осмо място на троен скок на европейското първенство по лека атлетика в зала. В Белград българинът получи травма на левия прасец преди петия опит и не завърши надпреварата. Преди това в третия си опит той направи лично постижение в кариерата си от 16,78 метра.

"Каквото можах, направих. Всичко вървеше супер. Бях готов за медал. Вторият опит беше много добър, над 17 метра, но беше фаул. Преди петия загряващо подскочих на двата крака и ме сряза левия, най-вероятно разтежение на прасеца. Това е най-гадното, че не успях да завърша състезанието. 

Получи се от това, че не съм толкова зле, но не съм и трениран. Тялото се предаде.  Направих лично постижение, но бях готов за много повече, за медал и резултат над 17 метра при всички положения. Усещах го. На третия опит, който беше 16,78 м, помислих, че съм направил фаул и не го завърших както трябва. Иначе може би щеше да бъде около 16,90 или 17 м. Най-много ме е яд, че не можах да завърша състезанието и да кажа, че опитах", заяви Цонов.