Софийският маратон вече има много силен партньор. Точно на 11-ата си годишнина откакто стъпи в България, авиокомпания Wizz Air обяви намерението си да подпомага организацията на едно от емблематичните спортни събития на българската столица. Известният с нискотарифните си полети превозвач е лидер у нас с притежаваните 28 % пазарен дял. Обявяването на споразумението стана на пресконференция, на която двете страни декларираха намерението си за дългосрочно партньорство.

„През годините Софийският маратон се превърна в едно от най-класните и емблематични за София и България спортни събития. Неслучайно мнозина вече го обявяват за един от символите на българската столица. Днес Софийският маратон прави много важна крачка към своето още по-добро и престижно бъдеще. Партньорството с Wizz Air със сигурност ще ни даде нови хоризонти да надграждаме – както за популяризирането на проявата, така и за осигуряване на повече възможности за участие на атлети от страната и от чужбина, които да повишат нивото на състезанието“, заяви Анатоли Илиев, основен организатор на маратона през годините и в момента орг. секретар на София – Европейска столица на спорта.

„Ние вече сме с много солидна история, с лицензирано трасе, със сериозен награден фонд от над 60 000 лева, с престижа на Финал във веригата от български маратони „Бягането като начин на живот“, където супербонусът е 20 000 лв. Много други градове и маратони биха завидели на подобни екстри. Убеден съм, че и нашите нови партньори – които също са с реноме на една от най-добрите и мощни авиокомпании – ще останат доволни, защото Софийският маратон е сред най-обичаните и следени събития в България. Всяка година той фокусира огромен медиен и обществен интерес, с него са свързани значими благотворителни и социални каузи. Само за миналата година подобни благотворителни инициативи събраха покрай Маратон София близо 50 000 лв. Ето защо съм уверен, че с това споразумение, ще с общи усилия да направим нещо наистина полезно за доброто бъдеще на Маратон София“, каза още Илиев.

Тази година Маратон София е на 15 октомври и отново е част от инициатива София – Европейска столица на спорта.

Подробности - ТУК!