Скандалът с Русия се засилва още повече, след като на вчерашния дългоочакван Съвет на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) не дойде добра новина за "Сборная". Лекоатлетите на страната ще останат спрени от участие в международни състезания и по всяка вероятност няма да бъдат амнестирани преди ноември.

Говорителят на ИААФ Руне Андерсон съобщи, че руските представители са получили списък от задачи, които трябва да изпълнят, преди да бъдат допуснати отново до състезания. Според него тези задачи едва ли ще бъдат изпълнени преди ноември, което означава, руските състезатели ще пропуснат не само Европейското в зала в Белград (3-5 март), а и Световното първенство през август.

Припомняме, че руската лекоатлетическа федерация е със спрени права от от ИААФ от ноември 2015 година, когато УАДА съобщи, че в страната има масирано използване на допинг с държавно покровителстване сред спортистите.

Заради наказанието почти всички руски лекоатлети не бяха допуснати до участие на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през август миналата година.