Лекоатлетката Мирела Демирева спечели отличието за Спортист номер една на България за 2016 година. На церемонията тя бе много развълнувана и трудно сдържаше емоциите си.

"Май се оказах неподготвена, много съм притеснена. Първо искам да поздравя всички спортисти и деятели, за мен е чест да бъда сред вас. Изключително съм благодарна, че ми беше дадена свободата да вървя по собствения си път", сподели Демирева.  

"Изключително много хора имат принос за това, което ми се случва сега. Моят треньор, който е и мой учител, федерацията ми, разбира се и клубът ми. Бойко и Маги, които ме върнаха отново на скочището. Лили и Коста, които бяха трамплин за мен.

Благодаря и на себе си, защото запазих куража си. Продължих да се боря, продължих да търся и никога не загубих вяра в себе си. Смятам, че съм доказателство, че когато на човек се даде истински шанс, той може да постигне мечтите си. Аз постигнах една своя мечта, но вярвам, че най-доброто предстои. За всички нас най-доброто предстои!", каза още Демирева.