Екстремният бегач и ориентировач Кирил Николов тази година ще се фокусира главно в Световната купа по скай рънинг, където се представи много силно през 2016-а и завърши на трето място. Рекордьорът на Ком-Емине и Витоша 100 обясни, че смята да участвам и на всички стартове по oриентиране и планинско бягане в България, които "пасват на програмата му".

"Подготвителният период за сезон 2017 почти приключи и първите сериозни стартове за годината са съвсем близо. Доволен съм от общо подготвителния зимен период. Формата ми доста често варираше в големи граници, но предполагам това се дължеше на ските, които доста често използвах, като алтернативна тренировка поради лошите условия за бягане в България през зимата. Но твърдо мога да заявя, че карането на ски в дългосрочен план ми се отрази доста добре. Контузията, която доста дълго влачих в единия ахилес, отшумя напълно, което много ме радва. Успях да се опазя от тежки заболявания, което също е много голям плюс. Сега предстои още месец с малко по-различни и като цяло бързи тренировки, които надявам се ще ме „вкарат“ в добра форма за първото важно състезание на 2 май в Китай, което е и първи кръг от Световната купа по скай рънинг", обясни Дизела на официалния си сайт disl.bg.

"До тогава имам няколко старта по ориентиране, един международен в Италия (утре и в неделя) и Купа „Великден“ край Търговище, организирана от моя клуб „Вариант 5“, разясни за програмата си Кирил Николов.

"Тази година ще се фокусирам главно в световните серии по скай рънинг. И между другото ще участвам на всички стартове по oриентиране и планинско бягане в България, които пасват на програмата ми. Ако се чудите защо искам да участвам на толкова много стартове, отговорът е, че за мен състезанията винаги са най-добрата тренировка, особено ако и конкуренцията на тях е на ниво", сподели рекордьорът на "Ком-Емине" и "Витоша 100". 

"2017 година е малко по-различна в Скай Рънинг сериите. Стартовете, в които аз участвам са известни като скай рънинг класик, от 8 на брой вече са 12, и за да имаш добри шансове за добро представяне в общото класиране, ти трябват минимум 6 резултата. В Скай Сериите има и още две дисциплини: Екстрийм и Ултра. От тази година има и общо класиране от трите дисциплини, като са ти необходими три скай класик, една ултра и един екстрийм. А състезанията, на които се спрях са следните:

Класик

Yading Skyrun, 30 km, Китай 2.05
 
*Maratòn Alpina Zegama-Aizkorri, 42 km, Испания  28.05
 
Olympus Marathon, 45км, Гърция 24.06
 
Dolomites SkyRace, 22 km, Canazei, Италия 22.07
 
SkyRace Comapedrosa, 21 km, Андора 30.07
 
*Skyrunning Extreme – 23 km, Limone sul Garda, Италия 14.10
 
Ултра
 
*The Rut 50K, Montana, USA 03.09
 
Екстрийм

*Tromsø SkyRace®, 53 km, Тромсьо, Норвегия 05.08

"Благодарение на добрите ми резултати миналата година в скай рънинг сериите и помощта на XCoSport, изключително радостна новина за мен беше поканата на Scarpa да стана част от отбора им по планинско бягане. Така те се превръщат в мой първи глобален партньор. За мен е наистина голяма чест да бъда част от семейството на Scarpa, като едно от нещата, което ще правим заедно е и разработването на нови модели маратонки за бягане", съобщи Дизела.

"И на финала само искам да споделя, че в края на месец април ще бъде показан и новия филм за рекорда на „Ком-Емине“. След доста труд на целия екип, този проект е на финалната права, а резултата според мен е доста по-добър от очакванията. И за финал, и понеже вече е пролет, с изключително хубаво време, подходящо за бягане, искам да завърша с мой любим цитат от любима книга:
 
"Тичайте 20 минути и ще се почувствате добре. Тичайте още 20 минути и може да се изморите. Ако тичате още 3 часа, ще изпитате болка, но ако продължите напред, ще видите, чуете, помиришете и вкусите света така ясно, че предишния ви живот ще ви се стори безцветен." (Скот Юрек)

Имайте цветен живот!