На 7 май (неделя) започва иницианивата "Крила за живот". Хора по целия свят ще бягат в името на една кауза - да съберат средства за медицински изследвания, като целта е уврежданията на гръбначиния стълб да станат напълно лечими. Подробности в студиото на "Денят започва" по БНТ разказа Илиян Лазаров от RunBG.net. 

"Крила за живот" е международна фондация. С бягането тази фондация събира дарения, които отиват за изследвания за лечение на гръбначния мозък. За първи път в тази кауза се включва България. Трасето е дълго около 5 км и се намира в Борисовата градина. Стартът е на езерото Ариана. Продължителността на бягането е един час. 30 минути след началото на бягането стартира една кола, която тръгва с 15 км в час и продължава докато не хване и последния участник.

"Известните спортни личности, които очакваме да се включат в инициативата са Александра Жекова, Кирил Николов - Дизела, Андрей Гридин и Шабан Мустафа", сподели Илиян Лазаров.

Още от гостуването му в БНТ - ТУК!

Благодарение на специално разработеното приложение Wings For Life World Run App (за андроид), всички ние в България също можем да станем благодетели на световната кауза. Приложението дава възможността да бягаме за тези, които не могат без значение къде по света се намираме. Wings For Life World Run App напълно симулира уникалния формат на провеждане на световното бягане.

Подробности за събитието в неделя - ТУК!

Oще за каузата Wings for Life World Run - ТУК!