5kmrun отбеляза четвъртия си рожден ден с традиционното ежесъботно петкилометрово бягане в Южен парк в София за хора от всички възрасти. Близо 350 бяха участниците, които с широка усмивка пресякоха финала, независимо от минутите, за които преодоляха 5-километровата дистанция. 

На 6 април 2013 година беше първият старт на 5kmrun в Южен парк с цели 72-ма успешно финиширали. Някои от тях вече имат над 200 бягания, други по-малко... 

"В този специален ден искам да изкажа искрената си благодарност към всички мои близки и приятели, които дадоха и продължават да дават всичко от себе си, за да има 5kmrun. Благодаря и на нашите спонсори и партньори (бивши и настоящи), но най-вече от все сърце благодаря на вас Участниците, бъдете здрави!", сподели организаторът Георги Станоилов, който с екипа си отдавна доказаха, че правят събитията с огромно желание и любов.

Бяганията се организират от 9:00 часа всяка събота (през зимния период от 10:00 ч.), независимо от атмосферните условия в София в Южния парк, а вече и в Западен парк, във Варна в Морската градина, в Бургас в Морската градина и в Пловдив на гребния канал. Участието е безплатно, а в работата си 5кмрън разчита предимно на доброволци и спонсори.

Четвъртият рожден ден беше отпразнуван по традиция с голяма и вкусна торта, имаше много награди, и бягане, разбира се...
ПЛАМЕН СЛАВОВ

Снимки от празничното бягане - ТУК!