Барселона записа втора тежка загуба в елиминационната фаза на Шампионската лига. Тимът падна като гост от Ювентус с 0:3 и е пред нова заплаха от отпадане. Първият път, след като бе унизен от ПСЖ с 0:4, каталунците сториха чудото и след 6:1 на реванша продължиха. Сега обаче...

Каталунският вестник „Спорт” публикува четири от причините, довели до катастрофата срещу Ювентус. Преценете сами дали те доведоха до слабия резултат.

1.СХЕМАТА
Това не беше мач за експерименти и поемане на ненужни рискове. Ювентус играе изключително добре като домакин и в елиминационна битка от два мача трябва да действаш правилно. Без значение от играта, важен е крайният резултат и класирането напред. Схема 3-4-3 не се оказа сполучлива. Такава подредба на футболистите на терена оставя прекалено много празни пространства в защита. Матийо допусна грешки още в началото. Идеята Ракитич да действа на върха на диаманта, за да пресира „високо” противника също се оказа неефективна. С липсата на хърватина в центъра на халфовата линия Барселона загуби много.

2.ЛИПСА НА ИНТЕНЗИВНОСТ
Футболистите на Барселона не подходиха с нужната концентрация и интензивност и с идеята, че са длъжни да реализират поне един гол като гост. Гостите оставиха прекалено много празни пространства зад защитата. Още в началото на двубоя ясно си пролича откъде ще дойдат проблемите. В 3-ата минута Игуаин получи шанс, а в 7-ата минута Матийо постла червен килим на Куадрадо и му позволи да стигне до наказателното поле без особени проблеми. След това Дибала имаше цялото спокойствие на света, за да овладее топката и да стреля.

3.ТРИОТО МЕСИ-СУАРЕС-НЕЙМАР
Двубоят в Торино е втори за трите звезди в атаката на Барселона без гол. Никой от тях не отбеляза и при загубата от Малага с 0:2 преди няколко дни. Нито един от тримата не направи колосална разлика в нито един двубой в Шампионската лига до момента. Меси игра повече по дясното крило срещу Ювентус и едно от малкото запомнящи се неща бе хубавия пас към Иниеста през първото полувреме, след който Андрес можеше да изравни за 1:1. Суарес се отчете с повече борба и смелост, но нищо повече. Недостатъчно за нападател от неговата класа. Неймар също не направи нищо значимо.

4.НЯМА РЕЗЕРВИ
Когато един мач не върви, е необходимо да се разчита на резервите. Изглежда, че и самият Луис Енрике не вярва на това, с което разполага. Той направи една единствена смяна и вкара в игра Андре Гомеш на мястото на Матийо. И го направи, за да заеме мястото на Масчерано в средата на терена, който изпитваше трудности. С влизането на Гомеш съставът стана малко по-балансиран. Но и това не помогна на Барселона. Просто Луис Енрике няма никакви резерви, с които да промени облика на тима в трудни моменти.