Факт. Станимир Стоилов е дал много на Левски. Всъщност, не много, а адски много. И е напълно заслужил всеки лев, който е получил. Мъри обаче едва ли щеше да е това, което е днес, ако не бяха „сините”. „Герена” беше неговият трамплин в големия футбол като играч и още по-мощен като треньор. Оттам той се изстреля в орбитата на славата и успехите, които продължи и в Казахстан.  

Но в последните дни Стоилов допуска грешка, тръгвайки да си търси чрез Лицензионната комисия на БФС 70 000 лева, които не е получил отпреди десет години. Първо, защо го прави точно сега, когато е актуален моментът с подготвянето на документите за лиценза на „синия” клуб. Ако не си забравил откъде си проходил и ако поне малко мислиш за Левски, в никакъв случай няма да пускаш алармата в толкова неподходящ период.  

Второ, защо Мъри не вземе пример от Клаудио Раниери. Италианецът, след като беше уволнен от Лестър, обяви на всеослушание, че ще дари неустойката си от 1,5 милиона паунда за благотворителност. Страхотен жест, на какъвто малко хора са способни. Забележете, тук не става въпрос за 70 000 (и то лева), а за милион и половина паунда!

Последната информация, все още непотвърдена от Стоилов, гласи, че той щял да връчи чаканите с години пари на феновете. Честно казано, звучи малко популистко, но да приемем, че Мъри наистина гори от желание да помогне на „сините” привърженици. Ако обаче наистина гори, то тогава не биваше да издирва парите си, заплашвайки лиценза на клуба. Защото по този начин Стоилов вреди както на Левски, така и на феновете. Факт.
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ