Има няколко неоспорими факта, свързани с ЦСКА. Първият е, че тимът игра добре, даже изключително добре през първото полувреме срещу Лудогорец. И че вторият гол на разградчани беше от очевидна засада.

Неприятното обаче е, че зимната селекция (уточняваме – поне до момента) е пълен провал. Привлечените трима офанзивни футболисти Кубемба, Каранга и Меркадо с нищо не оправдават присъствието си в Борисовата градина. С две думи – не могат да вкарват голове, а нали всъщност затова подписаха договори с ЦСКА и затова получават заплати. Колкото и добре да се представя отборът в другите зони на терена, след като атаката е толкова беззъба, всичко останало отива на вятъра.

Стигаме и до най-болната тема, която е отново актуална – треньорският пост. Стамен Белчев е добър човек и добър специалист, но мястото му не е в ЦСКА. „Армейците” имат нужда от наставник с червено сърце, доказал се в занаята. Имат нужда от водач, от лидер, от психолог, от личност. Писали сме многократно това, но ето че моментът е отново подходящ. Не се ли вземат най-после необходимите мерки, ЦСКА трудно ще се озове там, където мечтаят феновете.

БЛИЦ СПОРТ пита: Някой най-сетне ще вземе ли най-важното решение за ЦСКА – тимът да попадне в ръцете на треньор, който знае как да изведе „червените” до върховете? Бъдете сигурни, че по този начин на „Армията” ще има уникална и спираща дъха обстановка по трибуните, каквато видяхме срещу Лудогорец, във всеки двубой. За да се върнат и останалите фенове на стадиона, ЦСКА трябва да гази, да се бори за титлата, да я печели, да стъпи отново в Европа. Но не като статист, а като победител! Като истински „армейски” отбор!
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ
Tелевизионната програма на Първа лига (РЕГЛАМЕНТ)

Всичко за Първа лига