Ботев победи Лудогорец с 2:1 и спечели Купата на България. "Канарчетата" напълно заслужено триумфираха в двубоя, след като надиграха шампионите по категоричен начин (с изключиение на последните 15 минути).

Ще оставим настрана хвалебствията към Ботев. Не, че не заслужават, но така или иначе ще чуят много тези дни.

Ще обърнем внимание на другите. На тези, които повтарят постоянно, че нямат парите на Лудогорец и не могат да се мерят с разградчани. Най-вече това се чува от Левски, а на няколко пъти и от ЦСКА.

Именно "сини" и "червени" трябва да обрънат внимание на това, което направи Ботев. А "канарчетата" нямат парите на Лудогорец, нямат бразилците на Лудогорец, нямат базата на Лудогорец. Но имат "сърце, душа..". Пловдичани имат забавени заплати, забавени премии. Имат предимно български играчи, имат неопитен треньор. Все неща, които са противоположни на тези в Лудогорец.

След този финал, който Ботев спечели най-вече с характер, с хъс и желание, с правилна игра и себераздаване, "сини" и "червени" трябва да спрат с оправданията. "Лудогорец не може да бъде стигнат в този момент, Лудогорец има пари, Лудогорец има това и онова". Да, Лудогорец има нещата, за които казвате, но пък в Левски и ЦСКА няма ли това, което има Ботев?

Няма ли при "сини" и "червени" желание, хъс, амбиция, сърце и душа? Ако няма - то тогава направо да се закриват. Ако има - да вземат пример от "канарчетата", да спрат с оправданията и да осъзнаят, че не парите играят на терена. На терена играят футблисти, играят мъже с желание, с воля, с... топки.

Наскоро един футболист на Аякс каза нещо, което трябва да бъде запомнено от "сини" и "червени", а и не само от тях. На въпрос за многомилионните звезди на Манчестър Юнайтед младият холандец отвърна: "Все още не съм виждал торба с пари да вкарва гол в някой мач".

Не с пари, а със сърце и душа се играе!
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ