ЦСКА изпълни основната си мисия, след като за втори пореден път размаза Левски с 3:0 в рамките на само един месец. А тя бе да завършат първенството преди вечния си съперник.

Когато сезонът стартира миналото лято, никой на „Армията“ не си правеше илюзии, че атаката на първото място ще бъде реалност. Първо, заради очевидната класа на Лудогорец, второ, защото „червените“ току-що се бяха завърнали в елита и нямаха необходимия ресурс, за да свалят от върха разградчани.

Поради тези причини задачата бе втората позиция и задължително изпреварване на Левски в крайното класиране. Ако си спомняте, имаше периоди, в които ЦСКА изоставаше чувствително от тройката и почти беше отписан от призовите места. Да не забравяме и друг факт – тимът започна с един треньор, продължи с втори и завърши с трети….

В крайна сметка, без гръмка селекция и със скромния Стамен Белчев, заменил по убедителен начин недоразумението Едуард Йорданеску, „червените“ бавно и постепенно тръгнаха напред. За да финишират там, където по принцип не им е мястото, но където днес може да се чувстват като победители. Но не толкова втората позиция, колкото категоричните две поредни победи с 3:0 над Левски накараха феновете да вдигнат триумфално ръце. И вероятно ще накарат тези, които все още се колебаят дали да подкрепят тима, да го сторят.

Едно е повече от сигурно – през лятото ЦСКА ще направи още по-силна селекция, тъй като целта ще е още по-висока. Тя е ясна още отсега – атака на титлата. Защото само златните медали подхождат най-много на най-титулувания български отбор.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ