Магия... Магьосника.. ФантастИско.. Само три от прозвищата на испанския халф на Реал (Мадрид) - Иско. В клуба всички го наричат "Magic". И това не е случайно. Те най-добре знаят на какво е способен талантливият атакуващ халф.

Снощи срещу Депортиво (6:2) 25-годишният испански национал отново показа какво може - гол, асистенция, греда. И бе в основата на всяка една атака на Реал. И накрая - аплодисменти на крака от стадион "Риасор".

"Най-добрата резерва в света". Така наскоро го определиха едновременно няколко световни медии. И напълно заслужено. Иско така и не се налага като основен играч в тима на Зинедин Зидан, но влезе ли в игра, винаги е готов и винаги е на ниво.

"Иско е фантастичен. Той прави всичко с невероятна лекота. Винаги е на разположение и знам, че мога да разчитам на него", сподели Зинедин Зидан.

Именно в Иско много специалисти виждат голяма част от това, което притежаваше френската легенда като футболист - фантазия, удар, пас, техника. Иско е завършен футболист. Готов да поведе Реал към следващото ниво.

Иско обаче изпъква и с друго, за което хората около него често говорят. Изключително скромен, усмихнат и весел. Няма стадион в Испания, на който той да не бъде посрещан с овации. Няма фен на футбола в Испания, който да каже нещо лошо за него. Няма футболист, който да се е изказал против Иско. Него просто всички го обичат. а той им дава това, което най-добре умее - своята магия.

Феновете, които следят мачовете на Реал (Мадрид), със сигурост са забелязали едно - името на Иско се чува най-често на стадиона, когато той е в игра. Когато пък напуска терена, винаги има скандиране, придружено с поклон и ръце напред. Сякаш отдават чест на футболен Бог. Никой друг не получава това признание от феновете на Реал. Дори Роналдо не е толкова почитан, колкото е Иско.

"Иско прави магия. Иско ни забавлява на терена и извън него. Иско може всичко", споделя за него капитанът Серхио Рамос.

Икер Касияс пък смята, че играта на Иско трябва да се усети, защото не може да се опише. Затова и ние ви предлагаме едно видео от атакуващия халф на Реал (Мадрид), което говори повече от всички думи, които можем да използваме.
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ