Серджиу Буш е поредното ново попълнение на Левски. Бившият футболист на ЦСКА, който има два гола във вечното дерби, от новия сезон ще играе на „Герена”.

Румънецът няма да е първият, няма и да е последният, който е носил екипите и на двата отбора. Проблемът е друг. Преди време той подразни „сините” фенове на страницата си във „Фейсбук”, написвайки „К.р за Левски”. Написаното предизвика бурна реакция от сектор „Б”. Последва вълна от коментари, а бившият шеф на Тръст „Синя България” Васил Колев нарече Буш „нещастник” и „кретен”.

Сега обаче Серджиу идва в Левски, а цялата тази история ни подсеща за един друг скандал – през октомври 2013 година. Тогава сигурният нов треньор на тима Ивайло Петев беше изгонен и най-нагло съблечен от феновете по време на официалното му представяне.  Защо – защото в интервю признал, че като малък е бил привърженик на ЦСКА.

Случаят с Буш обаче е по-сериозен. Той е бивш играч на „червените”, наказвал е Левски и е дразнил „сините” привърженици. Това какво означава, че румънецът би трябвало да бъде съблечен чисто гол (за разлика от Петев) или даже да му се случи нещо по-лошо?!

Но едва ли. Просто онази история с бившия треньор на Лудогорец бе предварително нагласена. Някой не искаше той да поема „сините” и онова му признаване, че някога е бил фен на ЦСКА, бе използвано като повод, за да му бият шута. Друго обяснение няма. Иначе Серджиу Буш хич да не тръгва за България...
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ