Иван Ласкин се прочу. Изкара си комплексите върху Григор Димитров. Оплю го, оплю спорта, оплю тениса, оплю всички, които се радваха неистово на успеха на Гришо.

Казват, Иване, че ни си поплюваш и че изричаш всичко, което ти е на устата. И че в доста случаи си прав. В случая обаче бъркаш. И то жестоко.

Това завист ли е твоето, или е ненавист. Или май и двете. Ти може и да не обичаш спорта, но именно той е големият отдушник на народа. Той носи радост на хората в трудните времена. В случая това е Гришо. Гришо, който заслужи овациите след блестящите представления, които ни изнесе на тенис сцената. Заслужи да бъде изкарван на бис. Така, както умеят да го правят добрите актьори, феноменалните актьори. А тенисът, Ласкин, е изкуство. И топли душите на хората. Виж, ако при теб не е така, това си е твой проблем.  

Ще ти дам един съвет. Не лай така зловещо, а ласкай, защото Григор наистина заслужава добри думи.

Ако случайно не знаеш, Гришо влезе в историята три пъти в рамките на по-малко от два месеца – първо в Бризбейн, после в Мелбърн, а сега и в София. Ти също си влизал там, в страниците на големите – с уникалната роля във „Васко да Гама от село Рупча”. Сега пак влизаш. Ама с друго. Няма смисъл да уточнявам с какво, нали?...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ