Лудогорец загуби с 0:6 в Лондон от Арсенал. Тежка загуба, но от голям съперник, който нерядко вкарва по толкова голове. Разградчани все пак се представиха добре през първото полувреме и направиха няколко добри атаки, които можеха да доведат до попадение. Проблемът на разградчани обаче е отзад и най-вече на вратата.

Там неизменен е Владо Стоянов. Стражът обаче за пореден път този сезон провали отбора си. В последните срещи провали и националния отбор.

Стоянов удобно изтъкна грешките на колегите си в защита, но тактично пропусна своите. Немислимо пласиране при гола на Алексис Санчес, бавна реакция при попадението на Уолкът.

Попадението на чилиеца бе от световна класа и трябва да му отдадем заслуженото, но не трябва да пестим и критиките към Стоянов, които са заслужени. Деградацията в играта му се забелязва отдавна.

Дали защото си повярва прекалено, дали заради нещо друго, Владо започна да прави грешки във всяка среща. Пусна три гола на вратата на България срещу Люксембург, като поне два от тях можеше да отрази. Пусна толкова и срещу Швеция, а Франция му вкара 4.

Провали Лудогорец в Базел, където пусна елементарен гол, а след това допусна леки такива и срещу ПСЖ в София.

"Върхът" на проявите му обаче бе снощи срещу Арсенал. И в приказките му след мача. Владо се ядосва, защото "се пропукваме леко отзад". А на вратата нямаше ли пропукване? Едно от любимите занимания на стража на Лудогорец- да коментира тактики, да вижда грешки. Навсякъде, но не и в себе си. Крадецът вика "дръжте крадеца".

"Арсенал можеше да вкара 15", отрони още вратарят. Можеше обаче да вкара и по-малко, ако на вратата бе Милан Борян.

Не е ли време Георги Дерменджиев да покаже на Стоянов, че на вратата застава този, който е по-добре подготвен. Владо вече не е. Не е ли време и на вратата на националния отбор да застане друг? Божидар Митрев примерно. Едва ли той ще пусне повече голове срещу Люксембург.
Димитър Апостолов/БЛИЦ СПОРТ