Дните на Христо Янев в ЦСКА наистина бяха преброени, след като тимът бе върнат във футболния ни елит. Трябва с ръка на сърцето да признаем, че Ицо извърши чудеса миналата година. Събра отбора буквално от улицата. Безапелационно превзе първото място във „В” група, но най-големият му триумф беше спечелването на Купата на България. Уникално. Наистина уникално.

Трябва обаче с ръка на сърцето да признаем и друго. Ицо Янев не е готов да води ЦСКА в „А” група, където е поставен под тотално напрежение и където летвата е вдигната доста високо.  Целта е една – първото място и нищо друго. Разликата между първото и третото ниво на футбола ни е огромна. И няма как, след като ти липсва опит, да оцелееш в подобна среда. Би било адски трудно да надскочиш себе си и от „В” група да се докажеш директно в майсторската група. Това е истината за Христо Янев. И понеже той е умно момче и осъзнава това, сам реши да си тръгне.

Затова нека изпратим Ицо с аплодисменти. Нека му пожелаем да натрупа някъде опит, а един ден да го видим отново в ЦСКА – помъдрял и събрал достатъчно знания, с които ще атакува титлата и европейските успехи.
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ СПОРТ
Всичко за Първа лига - ТУК

ТВ програма на Първа професионална лига