Гришо не успя. Беше много, много близо до върха на славата. Но вместо да стъпи на последното му стъпало, преди да го покори, само го докосна.

Григор обаче отново е победител, въпреки че загуби гладиаторския полуфинален маратон с Надал на Аустрелиън Оупън, изпълнен с емоции, обрати, драматизъм и фамозни отигравания.

Победител е, защото излезе от дупката, в която беше попаднал през цялата 2016 година. Победител е, защото надви недъзите в себе си, катурнали го надолу в световната ранглиста. Победител е, защото след триумфа си в Бризбейн се нареди сред четиримата най-добри тенисисти на първия за годината турнир от Големия шлем. Победител е, защото игра мъжки, игра хладнокръвно, игра отлично срещу колоса Рафа в един феноменален, в един фантастичен мач. И съвсем малко не му достигна, за да се класира на финала.

По-важното обаче е друго – Григор навлезе във форма, в убийствена форма, след като преоткри себе си, след като хищникът в него се пробуди. Така че – всъщност, Гришо успя...

Сега му предстои най-трудното –да се задържи на високото ниво, да бъде постоянен в изявите си и да стабилизира още малко психиката си. Защото тя е най-важният коз в битка като тази с Надал, която бе най-продължителната, най-драматичната и най-зрелищната в кариерата на Димитров.

Ако го стори, бъдете сигурни, че рано или късно ще достигне до финал на Шлема. А защо не и да го спечели?

Поклон, Григоре, България те очаква съвсем скоро. И бъди сигурен, ще те посрещне като герой!
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ