Чухте ли? 3 милиона евро. Толкова ще даде Кристиано Роналдо на бразилския клуб Чапекоензе, чиито футболисти загинаха при самолетната катастрофа край Меделин. Да, няма грешка. Не са 3 хиляди, а 3 милиона. 

Това е уникален жест, за който можем само да кажем – респект! Респект пред Кристиано. Той не е единственият богаташ във футбола. Но е един от малкото, които си позволяват да помогнат с финансови средства. И то не с какви да е, а с милиони.

Роналдо винаги е подавал ръка на хора в беда, но в случая постъпката му е прецедент.  

Знам, има и такива, които ще махнат ръка и ще отсекат: „Това е рекламен трик!”. Вярно, трикове на Роналдо има, но те са на терена. Извън него Кристиано няма нужда нито от финтове, най-малко пък от реклама. Та тя изобщо не му е нужна, след като е предостатъчно известен в целия свят. Не само с футболните си качества, но и с благотворителността си.

Да, все още липсва официално потвърждение на новината, някои даже побързаха да я отрекат. Но бъдете сигурни, че Роналдо няма да бие тъпана, тъй като не обича да парадира с благородните си жестове. Едно е сигурно - португалецът ще продължи да помага на хората. Знаете ли защо – защото НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯ ОТКЪДЕ Е ТРЪГНАЛ...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ 
ВСИЧКО ЗА ТРАГЕДИЯТА КРАЙ МЕДЕЛИН - ТУК