Днес тя празнува. Става на 21. Крехка възраст. Но не за нея. Още като дете беше заета. Наред с безгрижното детство избра нелекия път да стане професионална състезателка по художествена гимнастика. Баща й Милко Казанов я заведе на „Герена”, защото преди това малката Любомира се беше загледала в топки и обръчи на улицата. А още малко преди това – някъде през лятото на 2000 година, Илиана Раева я бе видяла на летището и бе казала на родителите й: „Да ми я доведете в залата”.

Така започна нейната приказка. Осеяна с много щастливи и радостни мигове. Но и с много трудности и препятствия. Изпълнена с много сълзи от радост, но и от болка и тъга. Нагрубяваха я по пътя, опитваха се да я спъват и спират, но тя продължаваше. Плътно до нея и зад гърба й бяха майка й Илиана и баща й Милко. После се появи и брат й Светлозар. Сплотено семейство, което подкрепяше Любомира във всяко решение. И се радваше на успехите й. И плачеше от щастие, когато покоряваше върховете си.

Няколко години по-късно...

Буба дълги години бе резерва на златния ансамбъл на България, за да дойде нейното време. И тя не го пропусна. Превърна се в ГЕРОЙ. За първи път я нарекох НЕЧОВЕК, защото това, което направи от 10 юни (петък) 2016 година до 21 август (неделя) 2016 година е нечовешко. Изтърпя всичко и направи всичко, което е по силите й. Дори и повече, защото такова нещо не всеки може да направи. Вече многократно се писа за синьо-лилавия глезен на Бубето през цялото лято на 2016 година и за много други лоши неща, които понесе.

Днес повече няма да ги припомням, а и нека я запомним с хубавото. Защото тя празнува. Става на 21 и има пълното право да се гордее с това, което направи и да бъде много щастлива. Само на 21, а с психика на железен войн. Да, Бубето е такава и ще продължи да бъде такава. Сигурен съм, че може да се пребори с всяко нещо, което се изпречи на пътя й. Всъщност, по-добре не заставайте на пътя й...
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Екипът на Агенция БЛИЦ честити рождения ден на Любомира Казанова и й пожелава много здраве, късмет, любов и успехи вече в треньорската кариера.

P.S. – Бубе, благодаря ти за всичко и моля те бъди по-търпелива с децата... Те все още не са златни момичета :) 

Семейството с току що родения Светлозар...

И Буба в Рио 2016 година