Въпреки всичко, въпреки многобройните атаки и обиди след разцеплението през лятото, ЦСКА успя да съхрани публиката си. Но истината е, че това не се случи на 100 процента. Една част от привържениците на „армейците” се отдръпнаха, други застанаха зад ЦСКА 1948.  

Ръководството на клуба допусна грешка след уволнението на Христо Янев – не назначи за негов наследник човек, свързан с историята на тима, а избра анонимен чужденец. И логичното се случи – Едуард Йорданеску си тръгна през задния вход на „Армията”.

Всички очакваха, че този път босовете ще направят верния избор. Но отново станахме свидетели на изненада – Стамен Белчев ще бъде треньор на отбора през пролетния дял на първенството. Нищо против Стамен, но на неговото място трябваше да бъде поставен специалист, който е преминал през ЦСКА.

Светослав Тодоров бе добър вариант, тъй като първо е млад и изключително перспективен треньор. И второ, Тоди направи първите си крачки във футбола като юноша на „червените”, там започна изграждането му като характер и личност, а впоследствие Литекс го отмъкна и прибра в Ловеч.

Така де – след като незнайно защо началниците в Борисовата градина обърнаха гръб и на Стойчо Младенов, и на Любо Пенев, можеше спокойно да се заложи на младостта и бъдещето...

В крайна сметка ЦСКА изпусна за пореден път да извърши най-важния си ход – да върне останалата част от феновете си. А те, запалянковците, много добре знаят, че червеното сърце тупти победоносно само и единствено с армейска кръв.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ