Тазгодишната анкета за „Футболист на годината” бе като филм на Холивуд, в който загадките те заливат една след друга – особено на финалната права. До последния момент не се знаеше кой е победителят.

Причината за неизвестността се крие не само в малката разлика между първия Ивелин Попов и втория Светослав Дяков или пък в липсата на изявен фаворит.

Енигмата се дължеше на организаторите и техния изключителен професионализъм, за което те заслужават само и единствено поздравления.

Участвам в анкетата вече над 20 години, но никога досега не е било толкова интересно. Никога досега неизвестността не е висяла до последната секунда.

Имало е класация, когато разликата отново е била минимална, макар и не толкова малка, но поне три-четири дни преди церемонията изтичаше информация и някъде се появяваше новината. Веднъж пък „бомбата” беше разкрита от един сайт часове преди награждаването.

Този път обаче тайната остана буквално до самия край, тъй като хората, които организираха анкетата, не допуснаха това да се случи. Няма как да не поздравим Найден Тодоров и останалите от екипа му, които ни показаха как се организира анкета. Браво, колеги, овациите са изцяло за вас! И дано този ви метод на работа се превърне в традиция.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ