Ювентус успешно продължава защитата на трофея си от турнира за Купата на Италия, след като надви големия си съперник Милан с 2:1 в Торино и се класира за 1/2-финалите на надпреварата. Така „бианконерите” си отмъстиха и за загубения финал за Суперкупата на Италия в края на миналата година. Тогава „росонерите” спечелиха с 4:3 след дузпи в катарската столица Доха, след като резултатът в редовното време и продълженията бе 1:1.

„Старата госпожа” господстваше на терена през първата част и поведе с гол на Пауло Дибала (10) след асистенция с пета на Хуан Куадрадо, продължил топката след центриране на Квадво Асамоа. Миралем Пянич (21) пък удвои аванса на домакините с прекрасно изпълнение от пряк свободен удар. Ювентус вкара и трети гол във вратата на Джанлуиджи Донарума в 29-ата минута, но той не бе зачетен заради засада на Сами Кедира, който направи добавка след избит удар на Гонсало Игуаин.

След почивката Карлос Бака (53) с воле намали на 2:1 и върна интригата в мача. Две минути след това обаче Мануел Локатели извърши груб фаул в средата на терена и получи втори жълт и червен картон, за да останат гостите в намален състав. Ювентус си върна инициативата с човек повече на терена и само заради пропуските на Манджукич, Кедира и Игуаин победата на „бианконерите” не стана по-убедителна. В 81-ата минута дебют за Милан направи привлеченият от Евертън Жерард Деулофеу, който се появи на мястото на Карлос Бака.

В крайна сметка шампионите заслужено победиха и се класираха за 1/2-финалите на турнира, където ще имат за съперник в две срещи на разменено гостуване Наполи, който отстрани Фиорентина.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"