Легендата Франческо Тоти прочете прочувствено писмо по време на церемонията по сбогуването си с феновете на Рома след победата на „вълците” с 3:2 срещу Дженоа и класирането им директно в групите на Шампионската лига като втори в Серия „А”.

40-годишният голмайстор №1 на клуба за всички времена разплака тифозите, изпълнили до краен предел трибуните на „Олимпико”. Съотборниците му също плакаха, а президентът Палота го прегърна и се разчувства. Трите деца на Тоти и съпругата му Илари също бяха развълнувани до него, а той получи специален подарък с неговия екип №10 и го вдигна пред феновете.

"Дойде моментът! Плаках всеки ден сам, като луд. Това беше единствената ми фланелка. Това решение го взех заедно с жена ми и семейството ми. Не можеш просто да забравиш 25 години от живота си просто така. Бих останал още 25 години. Благодаря ти, Рома! Благодаря на семейството ми, на майка и татко, на моя брат. Благодаря на всички. Исках да започна така, защото не бях сигурен как ще завърша”, започна Тоти писмото си.

„Бих написал поезия или песен, но не съм добър в това. Опитвах да изразя себе си с краката ми, защото всичко ми изглежда по-лесно по този начин. Говорейки за това, знаете ли коя беше любимата ми играчка, когато бях малък? Футболът! И все още е. Но в този момент, трябва да порасна. Това ми казаха. Пробвах да правя това всеки ден през всички тези години. Проклето време. Настръхвам, като се сетя за 17 юни 2001 година (денят на Скудетото). От утре вече ще съм голям. През последните три месеца се питах защо трябва да се събуждам от този сън. Знаете, когато сте деца и сънувате нещо, което силно желаете и майка ви събуди, за да ходите на училище. Опитваш да заспиш отново, но никога не можеш да се върнеш в същия сън отново. При мен обаче това не бе сън, бе реалност. Искам да посветя това писмо на вас. На всички тези, които пеят Тоти-гол. На всички деца, които ме гледат и на тези, които може би са пораснали като мен и са станали бащи. Харесва ми да мисля за кариерата си като за приказка, която да разказвам... и това е най-лошата част. Дойде краят й. Ще съблека фланелката за последен път, въпреки че не съм готов да го направя. Най-вероятно няма да бъда никога”, продължи Ил Капитано.

„Да изгася прожекторите не е лесно. Сега ме е страх, не е същото, като да бия дузпа. Позволете ми. Сега имам нужда от вас и от вашата любов. Нещо, което винаги сте ми давали. С ваша помощ ще мога да се хвърля в една нова авантюра. Благодаря на всички президенти, на "Курва Суд". Да се родиш римлянин и романист е предимство. Да бъдеш капитан на този отбор е истинска чест. Вие сте и винаги ще бъдете моя живот. Моето сърце винаги ще бъде тук с вас. Сега отивам в съблекалнята, където ще си дам сметка, че пристигнах като дете, а си тръгвам като зрял мъж. Горд съм, че ви дадох 28 години любов. Обичам ви…”, завърши Тоти.