Попълнете търсена ключова дума или фраза

Наполи разби Лацио в Рим и го отказа от Шампионската лига (ВИДЕО)

https://blitz.bg/sport/italiya/napoli-razbi-latsio-v-rim-i-go-otkaza-ot-shampionskata-liga-video_361168.html Blitz.bg/Sport

Футболистите на Маурицио Сари с класическа победа на "Олимпико"

снимка: Getty Images/Gulliver
1 от 1

Лацио загуби категорично от гостуващия Наполи с 0:3 в най-интригуващия сблъсък от 31-ия кръг на италианската Серия „А”. С успеха си гостите от Неапол се утвърдиха на третата позиция и със 7 точки аванс пред „орлите” на практика ги отказаха от мераците им за участие в Шампионската лига.

Футболистите на Наполи упражниха преса от самото начало и домакините трудно организираха каквито и да било атаки. Превъзходството на гостите бе материализирано в 25-ата минута, когато Хосе Кайехон получи топката успоредно от Марек Хамшик и се разписа във вратата на Томас Стракоша за 0:1. До края на полувремето тимът от Неапол продължи да има инициативата, но не успя да реализира други попадения, като най-фрапантен пропуск направи Лоренцо Инсиние, който бе изведен очи в очи със Стракоша, но шутира покрай вратата.

В 51-ата минута Лоренцо Инсиние поправи грешката си от първата част и удвои аванса на гостите след асистенция на Алан. „Орлите” се активизираха в следващите десетина минути с влизането в игра на Балде Кейта, който на няколко пъти се опита да застраши пазената от Пепе Рейна врата. Футболистите на Маурицио Сари пък контраатакуваха опасно и разчитаха на бързината на Инсиние и Дрис Мертенс. В 83-ата минута Марко Рог можеше да направи преднината на гостите класическа, но Стракоша отрази удара на хърватина. До края Наполи контролираше случващото се на терена и във втората минута от добавеното време Лоренцо Инсиние оформи крайния резултат. Така гостите напълно заслужено си тръгнаха от „Олимпико” с нова победа, след като в началото на март победиха и Рома с 2:1 на същия този стадион.

След 20-ата си победа от началото на сезона Наполи е твърдо на трета позиция с 67 точки и на 7 пред Лацио, който записа седма загуба от началото на кампанията и остава четвърти само с точка аванс пред Аталанта и с 3 пред Милан. Наполи изостава на 4 точки от втория Рома и на 10 от лидера Ювентус.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"

Още по темата

Коментирай

1 Коментар