Милан победи Ювентус с 1:0 в голямото дерби от деветия кръг на италианската Серия „А”.Така „росонерите” прекъснаха серия от 9 загуби във всички турнири от „старата госпожа” и излязоха на второ място във временното класиране само на 2 точки зад „бианконерите” преди останалите срещи от кръга. Победният гол за домакините вкара 18-годишния Мануел Локатели (65).

През първото полувреме гостите от Торино имаха териториален превес и още в първата минута Данарума отрази удар на Пауло Дибала, който засече топката в движение след пас на Сандро. В 6-ата минута Пянич качи топката на главата на Сандро след фаул, бразилският национал засече, но Донарума отново демонстрира висока класа. При подаването обаче е имало и засада, която съдията Никола Рицоли маркира. Четири минути по-късно и "росонерите" показаха зъби. Нианг подаде към Сусо, който отправи много тежък удар, спасен от Буфон. В средата на полувремето Донарума отново спаси удар на Дибала, който се контузи в 33-ата минута и бе заменен от Куадрадо. Три минути по-късно дойде най-спортният момент в мача. Пянич центрира от фаул, Донарума не се намеси добре и топката влетя във вратата му. Гостите празнуваха гола, а през това време Рицоли се консултира с помощниците си и го отмени.

След почивката пред двете врати нямаше чисти положения до 65-ата минута, когато 18-годишният халф Мануел Локатели вкара срахотен гол, който в крайна сметка донесе трите точки на домакините. Сусо върна назад към Лукатели, който с безпощаден удар в далечния горен ъгъл едва не скъса мрежата. В 74-ата минута Алегри взе мерки и изкара от игра защитника Бенатия за сметка на хърватския нападател Марио Манджукич. Това обаче не даде желание резултат и домакините спечелиха мача.

С успеха си Милан се изкачи на второто място в класирането с 19 точки. Рома може да се изравни с Милан, ако утре победи Палермо в Рим. Ювентус загуби за втори път от началото на сезона след поражението от Интер с 1:2 пак в Милано през септември, но остава лидер с 21 точки.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"- ТУК!