Лацио записа важна домакинска победа в битката си за участие в евротурнирите. „Орлите“ разбиха Палермо с 6:2 в мач от 33 кръг на Серия „А“, след като вкараха пет гола в първите 26 минути на срещата. Българският национал Ивайло Чочев започна като резерва за сицилианците, но в 66-ата минута се появи на мястото на Мато Яяло.

Домакините взеха бърз аванс, след като Чиро Имобиле откри в осмата минута с глава, а две минути по-късно удвои преднината на римляните с удар от наказателното поле. В следващия четвърт час Балде Кейте вкара хеттрик, като едното му попадение беше от дузпа.

Палермо върна два бързи гола в началото на второто полувреме. Андреа Рисполи върна едно попадение веднага след почивката, а шест минути по-късно се разписа още един път. Лука Креко оформи крайния резултат с попадението си добавеното време.

С този успех Лацио събра 64 точки и излезе на четвърто място в класирането, на една пред Аталанта. Палермо е на предпоследното място с 16 точки и само теоретични шансове за оцеляване в Серия „А“.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"