Лацио записа втора победа над Рома в рамките на близо два месеца, след като в мач от 34 кръг на Серия „А“ се наложи с 3:1 в Римското дерби. „Орлите“ не бяха постигнали успех над „вълците“ за първенство от 11 ноември 2012 година (3:2). След това „небесносините“ имаха две победи над градския съперник, но за Купата на Италия.

Вратарят на Лацио Томас Стракоша беше доста ангажиран в началото на срещата, като в първите осем минути се намеси решаващо при удари на Един Джеко и Мохамед Салах.

В 12-ата минута обаче „орлите“ откриха резултата. Балде Кейте получи хубав пас от Сергей Милинкович-Савич, освободи си място между двама защитници и стреля в долния ляв ъгъл на вратата на Войчех Счесни.

Полският страж на Рома изби опасен удар на Марко Пароло в 36-ата минута, а точно преди почивката „вълците“ получиха право да изпълнят дузпа. Съдията Даниеле Орсато посочи бялата точка за фаул на Уолъс срещу Кевин Строотман, а повторенията показаха, че такова няма. Даниеле де Роси не сбърка при 11-метровия наказателен удар и изравни резултата.

Във втората минута на втората част Стракоша отново парира удар на Джеко, а две минути по-късно Душан Баста върна аванса на Лацио с хубав удар от границата на наказателното поле, пращайки топката в долния десен ъгъл на вратата на Счесни.

Десет минути по-късно Кейта стреля опасно над вратата на „джалоросите“, а в 83-ата Фелипе Андерсон не затрудни особено вратаря на Рома с удар от вратарското поле.

В 85-ата минута Балде Кейта гарантира победата на Лацио. При контраатака Сенал Лулич му подаде сам срещу вратаря и сенегалецът опъна мрежата на съперника за втори път в мача. В последните минути Антонио Рюдигер получи директен червен картон и остави „вълците“ с човек по-малко.

Така Лацио събра актив от 67 точки и излезе на четвърто място в класирането, като запази шансове в битката за място в зона Шампионска лига. Четири кръга преди края „орлите“ изостават на четири точки зад Наполи, който има мач по-малко. Рома е втори с 45 точки и изостава на девет зад Ювентус.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"