Треньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан трябваше за пореден път да отговаря на въпроси, свързани със статута на Иско в състава. Испанският халф се представя впечатляващо, когато получава кредит на доверие, но въпреки това все още не е твърд титуляр в редиците на "кралете".

"Честно казано ми е трудно да вляза в положението на Иско. Като футболист почти винаги играех. Трудно ми е да обясня защо не играе винаги. Опитвам се да говоря с футболистите, няма да тръгна да говоря глупости на играчите и да се оправдавам. Утре имаме мач, във вторник също имаме. Иско е амбициран и има доверието ми", каза френският специалист.

"Много параметри са в ход, когато решавам как да ротирам състава. Как се чувства играчът, как играе съперникът… Имам много възмoжности. Разполагам с извънземен състав. Играчите осъзнават това. Осъзнават също, че играем за Примера и Шампионската лига", призна той.

"Кристиано винаги е играл като крило. Понякога се нагърбва със задачите на централен нападател. Той обаче е вкарал 400 гола като крило, защо да сменям позицията му", каза още Зидан. 

Утре Реал домакинства на Валенсия от 17:15 часа в среща от 35-ия кръг. 

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН