Ако Реал (Мадрид) изпусне титлата в Примера дивисион и си тръгне с празни ръце от Шампионската лига този сезон, дните на старши треньора Зинедин Зидан на “Сантяго Бернабеу” може да се окажат преброени, прогнозира „Ас”. При такъв сценарии за бъдещ наставник на „кралския” клуб вече се спрягат три вероятни имена.

Неотдавана испанските издания твърдяха, че треньорският пост на Зинедин Зидан е гарантиран от президента Флорентино Перес дори и при сезон без титла. Босът на „белия балет” съобщил това лично на френския специалист, който обаче наскоро по време на една от пресконференциите преди мач на тима обяви, че не знае за никакви гаранции за поста му.

При липса на трофея през настоящата кампания на дневен ред в Реал идва въпросът за треньорска рокада, а като вероятно наследници на Зидан вече се споменават трима кандидати. Това са селекционерът на световния шампион Германия Йоахим Льов (договор с Германския футболен съюз до 2020 година), италианският мениджър на Челси Антонио Конте (контракт с лондончани до лятото на 2019 година) и мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино (договор с „шпорите” до лятото на 2021 година).

Фаворит на президента Флорентино Перес от тримата изброени е Льов. Селекционерът на Бундестима е на полпозишън за поста на Зидан, но ако приеме такава оферта, няма да преследва целта си за защита на световната титла с Германия по време на Мондиал 2018 в Русия.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН