Легендата на Барселона Христо Стоичков изригна с коментар след снощната победа на каталунците с 3:2 над Реал (Мадрид). 

Камата каза няколко думи пред "Труд" след двубоя и не скри възхищението си от автора на два от трите гола във вратата на Реал - Лионел Меси.

"Всички тези „анализатори“ бяха забравили за Господ. Да, точно за него. За Лионел Меси. За най-великия футболист в историята. На нас ни остава привилегията да го гледаме и да му се възхищава. Меси е марка за класа. Неповторима и вечна", коментира Стоичков и не пропусна да засегне големия му опонент Кристиано Роналдо и отбора му.

"Съжалявам за Кристиано Роналдо, но ми се видя много тих в дербито. Не ми хареса отношението на Реал. Понякога може играта ти да не върви, но не трябва да целиш да контузиш съперниците. Ако си силен, излез и спечели. Това е професионализмът. Не мога да повярвам, че капитанът на националния отбор на Испания и Реал Серхио Рамос може да се опитва да контузи съперника. Обида е за световния футбол. Болно ми е. Не отива на голям футболист да го прави. В неделя вечер някои излязоха за корида, но въпреки това Цар Футбол тържествува!", допълни Камата.

Той разкри, че е спечелил куп басове заради победата на Барса и сега ще се наслаждава на постигнатото.

"Нямам търпение да видя нашия продуцент Едгар Мартинес. Стригал съм го, боядисвал съм му главата в цветовете на Барса… Какво ли не съм го правил и затова сега дори аз не знам какво ще му се случи", коментира Стоичков.