Христо Стоичков отдавна сложи край на футболната си кариера, но мнението му продължава да бъде високо ценено в Барселона, където изкара най-силните си години.

Камата присъства на откриването на нов футболен терен за деца в Марторел и беше помолен да коментира състоянието на каталунците, които понесоха много критики в последно време. Българската футболна легенда се изказа в подкрепа на тима и по специално на треньора Луис Енрике, като нарече техните критици "злобни хора".

"Мисля, че състоянието на отбора е добре. Трябваше да дойде такъв резултат като този от Париж и това е. За мен имаше подобен случай, когато бях футболист - финалът в Атина.", започна Стоичков.

"Не могат да се говорят и чуват такива неща, каквито чета и слушам. Обвинява се Луис Енрике, че отборът не играе добре. Не може да се плюе един тим, който е печелил всичко. И то само заради един мач. Не може да се говори за край на цикъла. Има много злоба и се търсят неща, които не съществуват. От този отбор не може да се иска повече. Спечелени бяха титли, за които други само могат да си мечтаят."

"Познавам Луис Енрике, знам неговия характер на победител и съм сигурен, че в момента страда покрай ситуацията. Не може ли да подкрепяте Луис Енрике, заради всичко, което е направил? След всичко спечелено заслужава потупване по гърба. Злобата към Барселона идва от много места и много хора получават пари за злобните си думи".

Накрая Камата сподели очакванията си за реванша от 1/8-финалите между Барселона и ПСЖ: "Трудна мисия, но не и невъзможна. Ако дойдат голове в първите минути и например резултатът е 2:0, може да се мисли за обрат."

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!