Последният в испанския елит Осасуна загуби у дома от лидера Реал (Мадрид) с 1:3 в среща от 22-ия кръг на испанската Примера дивисион. Кристиано Роналдо (24), Иско (62) и резервата Лукас Васкес (90+3) бяха точни за гостите, които положиха сериозни усилия за трите точки. Голът за памплонци пък реализира Серхио Леон.

Треньорът на гостите Зинедин Зидан изпозлва схема с трима централни бранители, залагайки на Рафаел Варан, Серхио Рамос и Начо Фернандес, а триото в атака действаха Карим Бензема и Кристиано Роналдо. За домакините от Памплона игра бившият футболист на ЦСКА Никола Вуядинович.

Още в 13-ата минута на срещата защитникът на домакините Тано Бонен получи ужасяваща контузия, след като дори извърши нарушение при опита си да спре Иско. Бранителят бе изнесен на носилка, като се предполага, че има сериозна фрактура на крака.

Пет минути след неприятния инцидент Фаусто Тиенса имаше възможност да се разпише, но въпреки получилия се рикошет след неговия шут вратарят на гостите Кейлор Навас изби топката.

При първата си по-добра атака „кралският” клуб поведе в резултата с гол на Кристиано Роналдо (24) от малък ъгъл след асистенция на Карим Бензема. Това не стресна сериозно домакините и те изравниха чрез Серхио Леон (33), изведен с прекрасен пас от Хуан Фуентес. Две минути по-късно Бензема направи невероятен пропуск. Френският нападател получи подаване от Роналдо успоредно на голлинията и от три метра прати топката в ръцете на вратаря Салваторе Сиригу. Домакините отвърнаха със силен шут на Еманюел Ривиер от 13 метра, но Кейлор Навас бе на мястото си.

Малко след почивката в 48-ата минута Серхио Леон финтира Рамос и шутира по диагонала, но Навас плонжира и изби. Гостите все пак имаха инициативата и отново поведоха с гол на Иско (62), който с диагонален удар се разписа за 1:2. Малко по-късно Бензема напусна и на негово място в игра влезе Лукас Васкес.

В 74-ата Роналдо излезе сам срещу Сиригу у шутира по диагонала, но вратарят на домакините изби с крак. След изпълнението на корнера Серхио Рамос пропусна на празна врата. Четири минути по-късно Роналдо беше задържан в наказателното поле, но дузпа не бе отсъдена. В 82-ата Кейлор Навас спаси силен удар на Серхио Леон, а в добавеното време Лукас Васкес (90+3) с прехвърлящ удар оформи крайния резултат в полза на „белия балет”.

След успеха си Реал (Мадрид) отново е лидер с 49 точки и една повече от Барселона, но и два мача по-малко от каталунците. Осасуна остана на дъното само с 10 точки.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН