След дълго чакане от 2012 година насам Реал (Мадрид) спечели отново шампионската титла на Испания и при това за рекорден 33-и път, след като спечели с 2:0 при визитата си на Малага в среща от последния 34-и кръг на Примера дивисион. В същото време Барселона обърна драматично гостуващия Ейбар от 0:2 до 4:2 на своя „Камп Ноу” и остана със сребърните медали.

„Белият балет” се нуждаеше поне от точка при гостуването си на "Ла Росаледа", но в крайна сметка спечели пълния актив и триумфира с шампионския трофей. Кристиано Роналдо (2) вкара първия гол в самото начало след грешка в отбраната на домакините и чудесен извеждащ пас на Иско. Домакините играха освободено и атакуваха опасно, а вратарят на гостите Кейлор Навас направи страхотни спасявания, при едно от които се удари болезнено в гредата след отразен удар на Сандро от около 30 метра. Карлос Камени също направи забележително спасяване в 34-ата минута след удар на Бензема.

След почивката Карим Бензема (55) вкара малко спорен гол и предреши нещата в мача. След центриране от корнер Рамос не успя да вкара, Камени изби, топката се отби от гърдите на Рафаел Варан и попадна на крака на Бензема, който реализира. Повторенията обаче показаха, че французинът може би е бил в засада при рикошета в гърдите на Варан. До края на мача домакините имаха шансове да се разпишат, но Сандро и Камачо не успяха да преодолеят стража на гостите Навас.

Така Реал (Мадрид) завърши първи с 93 точки и 3 повече от втория Барселона. Малага приключи сезона на 11-а позиция с 46 точки.

Малага - Реал (Мадрид) 0:2
0:1 Кристиано Роналдо (2), Карим Бензема (55)

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН