Реал (Мадрид) победи доста трудно гостуващия Валенсия с 2:1 в мач от 35-ия кръг на испанската Примера дивисион и излезе начело в класирането с 3 точки аванс преди каталунското дерби между Еспаньол и Барселона.

След равностойна игра на „Сантяго Бернабеу” в началото голмайсторът на домакините Кристиано Роналдо (27) ги изведе напред в резултата, разписвайки се с глава след центриране на Даниел Карвахал.

През втората част в 57-ата минута Дани Парехо фаулира Лука Модрич в наказателното поле на гостите и „кралският” клуб получи дузпа. Кристиано Роналдо обаче сгреши от бялата точка, след като вратарят Диего Алвес спаси удара на португалеца.

Драмата настъпи в заключителните десетина минути на срещата. Първо Дани Парехо изпълни по прекрасен начин пряк свободен удар и въпреки усилията на костариканския страж Кейлор Навас топката се озова в мрежата за 1:1.

„Белият балет” бързо реагира на шокиращото изравняване и левият бранител Марсело (86) се разписа за 2:1 след асистенция на Алваро Мората. До края на мача домакините не допуснаха повече изненади и се поздравиха с трите точки.

Така Реал (Мадрид) събра 81 точки и излезе временно начело в класирането преди каталунското дерби тази вечер между Еспаньол и Барселона, който е втори със 78 точки. Валенсия е на 12-а позиция с 40 точки.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН