Битката за титлата в Испания е повече от ожесточена. Два кръга преди края на шампионата 3 отбора са с реален шанс да триумфират в Примера дивисион. Към момента лидер във временното класиране е Барселона с актив от 85 точки. Толкова има и вторият Атлетико (Мадрид), но "дюшекчиите" са с по-лоша голова разлика. Третият Реал е с 84 пункта.

Във вчерашния 36-ти кръг и и трите претендента за титлата постигнаха победи. "Кралете" удариха с 1:0 Реал Сосиедад, докато Атлетико надделя със същия резултат над Райо Валекано. В късния мач от програмата Барса се наложи с 2:0 при гостуването на Бетис. Именно победата на каталунците накара мадридски медии да наблегнат на факта, че тимът на Луис Енрике победи Бетис, след като игра малко повече от час с човек повече. В 35-ата минута, при резултат 0:0, съдията Матеу Лаос изгони германския защитник на домакините Хайко Вестерман след втори жълт картон за спъване отзад на хърватина Иван Ракитич. Вестник „Марка“ използва момента и побърза да подчертае, че тове е 12-ият подобен случай за каталунците през този сезон във всички турнири.

Във въпросните двубои Барса постига 10 победи, като двете изключения са 2:2 на „Ел Мадригал“ срещу Виляреал и загубата от Реал Мадрид на „Камп Ноу“ с 1:2. В Примера дивисион тимът на Луис Енрике е бил с числен превес на терена при успеха в първото Ел Класико (4:0 на „Бернабеу“) и още победите над Бетис (4:0), Атлетик Билбао (6:0), Атлетико Мадрид (2:1), Райо Валекано (5:1 навън), Спортинг Хихон (6:0) и вторият мач срещу Бетис (2:0).

В Шампионската лига Барса надигра Атлетико Мадрид с 2:1 в първия четвъртфинален мач помежду им, когато германският съдия Феликс Брих изгони Фернандо Торес след първите два фаула на нападателя.

Що се отнася до Купата на Краля, там Барса разби Еспаньол с 4:1, като градският съперник завърши мача с двама изгонени, а Валенсия бе унижен със 7:0 и приключи срещата с 10 души.

Програмата на отборите до края на сезона:

Шампионска лига (3/4 май)
Байерн (Мюнхен) - Атлетико (Мадрид)
Реал (Мадрид) - Манчестър Сити

37 кръг (8 май)
Барселона (1) - Еспаньол (15)
Леванте (20) - Атлетико (М) (2)
Реал (Мадрид) (3) - Валенсия (8)

38 кръг (15 май)
Гранада (16)  - Барселона (1)
Атлетико (М) (2) - Селта (5)
Депортиво (14)  - Реал (Мадрид) (3)

  Резултати, програма и класиране в Испания - ТУК !!!