Барселона продължи със слабото си и безидейно представяне тази седмица и въпреки това надви у дома Леганес с 2:1 в среща от 23-ия кръг на Примера дивисион. Победата за каталунците дойде доста трудно, след като те явно не се бяха отърсили от шокиращата загуба на 1/8-финалите в Шампионската лига с 0:4 от ПСЖ в Париж.

Домакините поведоха в самото начало с гол на голямата си звезда Лионел Меси (4), който само подложи крак след асистенция на Луис Суарес и от близка дистанция се разписа за 1:0. Играчите на Луис Енрике продължиха да доминират с по-голям процент владеене на топката, но не застрашаваха с нищо противниковата врата.

Гостите от Леганес търсеха своите шансове на контраатаки и при една от тях след почивката изравниха. Сержи Роберто позволи на Гереро да му отнеме лесно топката, която попадна в резервата Дарвин Мачис и колумбиецът изведе появилият се като резерва Унай Лопес (71), който разстреля Марк-Андре тер Щеген за 1:1.

Въпреки изравняването домакините продължиха да действат доста лениво в атака и не се виждаше как ще стигнат до победата. Все пак в самия край те получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар и Лионел Меси (90-дузпа) донесе победата на Барселона след хладнокръвно изпълнение от бялата точка.

След успеха си Барселона се върна на второто място с 51 точки и на една зад лидера Реал (Мадрид), който обаче е с два мача по-малко. Леганес засега остава на 2 точи над опасната зона, заемайки 17-а позиция с 18 точки.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН