Реал (Мадрид) приема Барселона тази вечер от 21:45 часа в 174-ото издание на Ел Класико в Примера дивисион. Двубоят е част от 33 кръг на шампионата, но може да се окаже решителен за амбициите на каталунците да се борят за титлата.

Запазването на шансовете на Барса в битката за трофея минава през задължителна победа тази вечер на „Сантяго Бернабеу“. Ел Класико обаче идва в много труден момент за тима на Луис Енрике. „Блаугранас“ са в негативна серия, тъй като нямат победа в три от последните си четири мача. Още повече, че Реал (Мадрид) няма загуба на собствения си стадион вече повече от година или казано в цифри – 21 мача. За последно Атлетико (Мадрид) си тръгна с успех от „Бернабеу“ през февруари миналата година.

Проблемите за Барселона са и от кадрови характер. Неймар е наказан. Около санкцията имаше истинска сага с обжалване и каталунците се надяваха, че ще може да използват бразилеца. Днес обаче стана ясно, че той няма да играе, за да не бъде присъдена служебна загуба на „блаугранас“, ако Испанският спортен арбитраж не удовлетвори жалбата на клуба. Освен това с контузии са Рафиня, Жереми Матийо и Рафиня Алкантара.

Реал (Мадрид) също има проблеми и те са свързани с контузии на централни защитници. Пепе и Варан останаха извън групата. Гарет Бейл пропусна реванша от Шампионската лига с Байерн, но се очаква да играе срещу Барселона. След наказание в състава се завръща Дани Карвахал.

Трябва да се отбележи, че в последно време Ел Класико предлага голове на феновете. В осем от последните 9 издания на дербито са паднали поне два гола, а в 20 от последните 21 и двата тима са реализирали поне по едно попадение.

Резултат с изображение за barcelona logoРезултат с изображение за real logoРЕАЛ (МАДРИД) – БАРСЕЛОНА

Днес от 21:45 часа
Мадрид, „Сантяго Бернабеу“
Съдия: Алехандро Eрнандес Eрнандес

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Реал (Мадрид): Навас, Карвахал, Начо, Рамос, Марсело, Модрич, Каземиро, Кроос, Бейл, Бензема, Роналдо
Контузен: Пепе
Наказани: няма

Барселона: Тер Стеген, Масчерано, Пике, Юмтити, Бускетс, Ракитич, Алба, Роберто, Иниеста, Меси, Суарес
Контузени: Рафиня, Видал, Матийо
Наказан: Неймар

Баланс в Примера дивисион: 173 мача, 72 победи за Реал (Мадрид), 33 равенства, 68 победи за Барселона
Баланс на „Сантяго Бернабеу“: 86 мача, 52 победи за Реал (Мадрид), 15 равенства, 19 победи за Барселона

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН