Алавес излъга гостите от Реал Сосиедад с 1:0 в баски сблъсък от 28-ия кръг на испанската Примера дивисион, но най-любопитното нещо се случи веднага след гола за домакините. Бразилският нападател Дейверсон (44) се разписа малко преди почивката и при радостта си след гола тръгна да показва онази си работа на публиката.

Гостите от Сан Себастиан владееха повече топката през първата част, но головите положения бяха рядкост и пред двете врати. Все пак в 44-ата минута левият защитни Тео Ернандес проби в наказателното поле на гостите и асистира на Дейверсон, който от близка дистанция вкара за 1:0 първия си гол тази година и след това едва не си събу шортите, за да покаже половия си орган. Тази постъпка предизвика масово възмущение на феновете в социалните мрежи.

Добрите футболни изяви на Дейверсон продължиха и през втората част, когато бразилецът направи няколко пропуска. В 58-ата минута той нацели греда след удар с глава при центриране на Виктор Камараса, а преди това вратарят Руи спаси друг шут на нападателя.

В 67-ата минута втори жълт картон получи Естебан Гранеро заради невъздържана претенция за дузпа и така гостите доиграха мача в намален състав.

До края на срещата Алавес запази преднината си и с 40 точки остава на десета позиция във временното класиране. Реал Сосиедад е шести с 48 точки преди останалите срещи от кръга.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН