Барселона разби Лас Палмас с 5:0 в мач от Примера дивисион. След успеха каталунците се върнаха на второто място с 38 точки, но са с мач повече от Севиля (36), който в неделя приема Реал (Мадрид). Барселона не се намира в най-добрия си период и последните резултати го показват. Отборът падна от Атлетик Билбао в първия 1/8-финал за Купата на Краля, но след това продължи напред след не толкова лесен и категоричен успех. Между двата двубоя с Атлетик, каталунците сгафиха и при гостуването на Виляреал в Примера.

Два гола днес реализира Луис Суарес (14, 57), а по един добавиха Лионел Меси (52), Арда Туран (59) и Алеиш Видал (80).

Луис Енрике даде почивка на Серхио Роберто и Пике (останаха извън групата), както и на Андрес Иниеста и Неймар, които въобще не влязоха в игра. Ракитич остана резерва и се появи в средата на второто полувреме. На върха на атаката започнаха Меси, Суарес и Арда Туран. На мястото на Иниеста в халфовата линия стартира Андре Гомес, а на Ракитич – Рафиня. В защита започна Видал на мястото на Роберто, а Юмтити и Масчерано си партнираха в центъра.

В 14-ата минута Меси изведе Гомес отдясно, който върна топката по земя, а Луис Суарес откри резултата за 1:0. До края на полувремето домакините пропуснаха много положения, но не успяха да реализират втори гол. В рамките на седем минути, между 52-ата и 59-ата, Барса отбеляза три попадения.

В 52-ата минута вратарят на гостите Варас не изби добре, а непокритият Меси се разписа отблизо с десния крак за 2:0. С това попадение Лео вече има голове срещу всички отбори, които в момента са част от испанския елит. В 57-ата минута Луис Суарес реализира красиво попадение, пращайки топката в далечния долен ъгъл от около 18 метра. В 59-ата минуат Суарес изскочи сам срещу вратаря, Варас изби, но Арда Туран беше на точното място и отбеляза за 4:0. В 80-ата спряганият за напускане Алейш Видал реализира пети гол.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН

All Goals & highlights HD - Barcelona 5-0 Las... by Live1Goals