Барселона разби очаквано последния Осасуна със 7:1 на своя „Камп Ноу” в среща от 34-ия кръг на испанската Примера дивисион и поне временно дръпна с три точки пред Реал (Мадрид) в битката за титлата. „Кралският” клуб обаче е с два мача по-малко на сметката си.

Преди срещата феновете на Барселона поздравиха Лионел Меси за неговите 500 гола с екипа на тима. Аржентинецът вкара юбилейното си попадение в последната секунда срещу Реал (Мадрид) за успеха с 3:2 на „Сантяго Бернабеу” в „Ел Класико” миналата неделя, а днес добави още два гола за победата срещу Осасуна. Меси (12) откри резултата срещу памплонци, а Андре Гомеш (30) удвои аванса на каталунците след асистенция на Иван Ракитич.

Малко след почивката Роберто Торес (48) вкара прекрасен гол от пряк свободен удар и намали преднината на домакините, които обаче се развихриха тотално до края на мача. Андре Гомеш (57) се разписа за втори път, а след него и Меси (61) вкара втория си гол, за да направи резултата 4:1 след нова асистенция на Ракитич. В 63-ата минута Меси бе заменен от Пако Алкасер (64), който малко след това се разписа, а Барса доигра мача без титулярното си трио в атака Меси, Суарес и Неймар. Уругваецът Суарес остана на резервната скамейка, а Неймар бе извън състава заради наказание.

В 67-ата минута каталунците получиха правото да изпълнят дузпа и Хавиер Масчерано вкара исторически гол. 32-годишният аржентинец се разписа за първи път с екипа на Барселона, въпреки че е в тима от 2010 година насам и има до този момент 194 мача само за първенство.

В самия край и Пако Алкасер (86) записа името си сред голмайсторите за втори път, за да оформи крайния резултат, възползвайки се от асистенция на Денис Суарес.

Така Барселона събра 78 точки и ще остане твърдо на върха след този кръг. Реал е втори със 75 точки, но и две срещи по-малко. Осасуна е на последно място с 18 точки и на 9 от Леганес, който е на спасителната 17-а позиция.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН