Барселона спечели драматично с 3:2 при визитата на Валенсия в среща от деветия кръг на Примера дивисион и поведе във временното класиране преди неизиграните срещи от кръга. Капитанът на каталунците Андрес Иниеста получи контузия в началото на мача и има "частично разкъсване на връзки в дясното коляно" след първоначалните прегледи.

Каталунците започнаха по-активно, но и домакините правеха скоростни атаки по двете крила макар и без успех. Лионел Меси (22) откри резултата с удар от около 15 метра. При този гол намиращият се в засада Луис Суарес подскочи и топката мина под краката му. Уругваецът определено попречи на вратаря Диего Алвеш и може би голът трябваше да бъде отменен. В 32-ата Юмтити избута явно Родриго в наказателното поле на гостите, но съдията си замълча и не отсъди дузпа. Четири минути по-късно свободният Луис Суарес получи на добра позиция, но бразилският страж успя да избие удара на уругваеца. До края на полувремето пропуски направиха Суарес и Неймар, направил задна ножица, за гостите и Парехо за домакините.

След почивката в 50-ата минута Иван Ракитич направи непростим пропуск. Неймар шутира фалцово, а Алвеш изби към хърватския национал, който отблизо нацели близката греда. Малко след това резервата на домакините Мунир Ел Хадади изравни с прекрасен нисък удар от дъгата пред наказателното поле. Бившият футболист на Барселона не се зарадва при гола си, демонстрирайки уважение към каталунците.

„Прилепите” направиха пълен обрат с гол на Родриго (56) след чудесен пас на Нани. Последва пропуск на Мунир Ел Хадади в 60-ата минута, а малко Луис Суарес (52) изравни с добавка след отразен удар на Ракитич преди това. До края на мача гостите се втурнаха в атака да търсят трите точки и се поздравиха с успех, след като в последните секунди Лионел Меси (90+4-дузпа) бе точен от бялата точка.

След победата си Барселона оглави класирането 19 точки и една повече от мадридските грандове Атлетико и Реал, които са с мач по-малко. Валенсия е на 15-а позиция с 9 точки.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!