Атлетико (Мадрид) не успя да спечели второ поредно домакинско за първенство, след като завърши 0:0 с Еспаньол в среща от 14-ия кръг на испанската Примера дивисион. Така и вторият сблъсък между мадридски и каталунски тимове в този кръг приключи без победител, след като по-рано през деня Барселона и Реал завършиха 1:1 на „Кам Ноу” в голямото дерби на испанския футбол.

Играчите на Диего Симеоне проспаха голяма част от мача тръгнаха да търсят победата едва в заключителните двайсетина минути. Преди това гостите от Барселона имаха две чудесни възможности да поведат в резултата, но нападателите им не успяха да се разпишат във вратата на Ян Облак. Вратарят на Еспаньол Диего Лопес също имаше голям принос за спечелената точка със спасявания в самия край.

След ремито Атлетико пропусна възможност да излезе трети и да се изравни по точки със Севиля, чийто тим загуби днес с 1:2 при визитата си на аутсайдера Гранада. „Дюшекчиите” остават четвърти с 25 точки и 2 по-малко от севилци и на 3 зад втория Барселона. Еспаньол няма загуба вече в 7 поредни кръга (3 победи и 4 равенства), като в тези срещи не е допускал и гол. Каталунският тим е на 12-о място с 19 точки.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН