Президентът на Славия Венцеслав Стефанов изрази готовност следващата среща на клуба му с Левски да бъде свирена от Георги Иванов-Гонзо или председателят на Тръст "Синя България" Васил Колев. Босът на "белите" говори пред БЛИЦ СПОРТ за победата с 1:0 над "сините", за сезона на Славия, за феърплея в българския футбол.

- Г-н Стефанов, какво ви е мнението за победата над Левски?
- Има Господ. В мача с Левски истината възтържествува. Когато не залагаш на собствената си школа, а купуваш чужденци на килограм, се получава този парадокс. Искам да попитам къде е сега онзи очко-бибочко (б.р. Васил Колев) да пуска жалби срещу мен? Мълчи като шаран. Скрил се е.

- От Левски излязоха с декларация срещу рефера Георги Кабаков и не желаят повече той да свири мачове на тима...
- Майко, майко... На кривата ракета, космосът й пречи. Винаги търсят вината в някой друг. Но това си е тяхна работа, не ме интересуват. Аз предлагам следващият мач Славия - Левски да бъде свирен от Гонзо. Щом той не е доволен от Кабаков, който му е съсед... Или да сложат за съдия Очко-бибочко... Не, той пък не може да вижда. При отменения гол на Венци Христов имаше фаул срещу нашия вратар и срещу наш защитник. От Левски да не би да искат да играем без фаулове? Така ще им е най-лесно.

- Феновете отново скандираха против вас. Те са обидени от думите ви, че са идиоти. Не проведохте ли разговор с тях, за да си изясните отношенията?
- Разговор се води с мъже, а не с малоумници. А те не са мъже. Какво да им кажа аз на тях? Доволен съм много, че Борислав Балджийски им показа на тези така наречени фенове. Момчето се представя много добре, вкара гол на Левски, а те и на него скачаха.

- Славия ще трябва да разчита на ЦСКА, за да играе евентуално в Лига Европа. Ще стискате ли палци за "червените" на финала за Купата на България срещу Монтана?
- Първо искам да кажа, че съм "трогнат" до сълзи от феърплея на Лудогорец. Толкова мъжки и толкова честно се изправиха срещу Берое. На ръба бях да пусна дори една сълза, като видях с какъв състав излизат срещу старозагорци (б.р. - иронично). Колкото до финала - вярвам, че там всичко ще бъде истинско и ще победи по-добрият.

- Как оценявате сезона на Славия?
- Доволен съм. Разчитаме на наши момчета, момчета от школата, а те вървят напред. Голямо браво на Александър Тарханов, който ги налага и показа на българските треньори как трябва да се работи. Ако искаме да имаме футбол, ако искаме тази игра в България да върви напред - това е пътят. С млади български момчета, които да бъдат налагани. А не във всеки отбор да има по 10 малки негърчета и после да се чудим защо сме на това положение.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ