Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер отново похвали българския Лудогорец. Лондончани приемат "зелените" в двубой от груповата фаза на Шампионската лига, който е от 21:45 часа тази вечер. Французинът говори пред Би Ти Ви за срещата в българския тим.

- Г-н Венгер, отборът ви е в страхотна форма преди двубоя срещу Лудогорец от Шампионската лига. Смятате ли, че предстои лесна победа за Арсенал?
- Прекалено дълго съм в тази игра и знам, че няма лесни мачове в Шампионската лига. Имаме възможност да продължим доброто си представяне у дома и искаме да направим точно това. Гледах Лудогорец срещу ПСЖ. Те са труден противник. Може би нямат блясъка на Реал (Мадрид) в Европа, но и без него имат силен отбор, а това е още по-опасно за нас.

- Кои са най-добрите качества на Лудогорец от това, което сте наблюдавали дотук?
- Организацията в дефанзивен план и контраатаките, които правят.

- Когато по-малки отбори гостуват на Арсенал на "Емиратс", винаги се опитват дори да надскочат възможностите си. Това притеснява ли ви по някакъв начин? Очаквате ли и утре да е така?  
- Да, разбира се. Ако бях на мястото на Лудогорец бих направил именно това. Ние трябва да бъдем сериозни, подготвени психически и да покажем същото желание и глад за победа, които показваме във всеки мач дотук. Изправяме се пред различни видове мачове и ако не сме достатъчно подготвени за всеки тях, сами бихме се поставили в беда.

- Много хора биха казали, че Арсенал ще подцени Лудогорец. Възможно ли е това да се случи?
- Вижте, винаги има такава опасност. Знаете, че играчите със сигурност подсъзнателно си казват: „Ние сме Арсенал. Ние ще спечелим мача”. Моята работа обаче е да бъда сигурен, че това няма да се случи. И ако не успея да направя това, значи не съм се справил достатъчно добре. Знам, че Лудогорец е отбор с опасни контраатаки и същевременно отлично организиран. Трудно им се вкарват голове. Трябва да подготвя отбора си много добре.

- В последните си двубои за първенство се представяте страхотно. Каква е най-голямата разлика между мачовете във Висшата лига и Шампионската лига?
- Да, представяме се добре във всички турнири дотук. Може би разликата е, че техническото ниво на мачовете в Шампионската лига е много високо, защото винаги играеш срещу отбори, които доминират в своите първенства. Понякога във Висшата лига играем срещу тимове, които разчитат на това да рушат нашата игра и да се защитават добре. В Шампионската лига обаче не е така.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА